images

ЗА "ГЕРГАНА"

icon
images

Снимката на продукта е илюстративна.

Няколко думи за краставици сорт "Гергана"

Сорт краставици "Гергана" ражда тъмнозелени удължени плодове, достигащи до 28-30 см. и около 300-330гр. Това е един от най - известните български салатни сортове. Краставиците са крехки, с невероятен вкус без горчивина. Вътрешността е хрупкава и сочна и не образува кухини, когато се отглежда правилно.

Благодарение на своя състав - много вода, минерални соли и витамини, краставицата е един от най - предпочитаните зеленчуци за различни режими на хранене и диети, както и ценен помощник при проблеми със задържане на вода и затлъстяване при хората.

Краставица "Гергана" е подходяща за приготвяне на разнообразие от салати, като ние Ви препоръчваме да опитате незаменимия вкус от домашно приготвена млечна салата с нарязана на кубчета краставица и цедено кисело мляко или катък и няколко скилитки чесън. Апетитна разядка за горещите летни дни!

Изключително полезно и препоръчително е консумирането на краставиците под формата на фреш, комбиниран с ябълка или круша, мента и магданоз! Истинска енергизираща зелена бомба!